SEZNAM ALERGENŮ publikovaných ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011EU

1. Obiloviny obsahující lepek - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda,
    kamut a jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich.
2. Korýši a výrobky z nich.
3. Vejce a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich.
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich.
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich.
7. Mléko a výrobky z něj.
8. Skořápkové plody - mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy,
     pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makademie a výrobky z nich.
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní.
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich.
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l,
        vyjádřeno SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj.
14. Měkkýši a výrobky z nich.